Dat was het alweer

jesseHet stof is weer gaan liggen rondom Bjoeks en iedereen is weer aan het bijkomen van een memorabele BBX. De weergoden hebben ons de hele dag voorzien van boulderbare condities en The North Face leek wel hoofdsponsor te zijn als je even snel door het publiek keek dat volhardend de deelnemers bleef toejuigen in herfstachtige tempraturen.

De uitslagen zijn inmiddels verwerkt en kun je hier vinden. Een overzicht van de resultaten van de kwalificaties vind je hier.

De eerste foto's en video's beginnen ook binnen te druppelen. Rotsblok heeft een leuk stukje met een aantal prachtige shots van Wicher ter Veld en ook de Bjoek huisfotograaf Kamil Tamiola van Alpine Photography heeft de eerste foto's online gezet.

Er is ook al een filmpje langsgekomen geschoten door Jeroen Jager en terug te vinden op zijn Vimeo.

En zoals altijd heet Truong ook snel een verslag online staan. Als je wil weten hoe de BBX eruit ziet vanuit het oogpunt van een finalist, kijk dan maar even hier

Als je nog meer foto of video materiaal hebt, stuur ons dan even een linkje en dan posten wij het hier op de site. Als je geen plek hebt om de foto's zelf neer te zetten kun je ook even mailen en dan gooien wij ze hier op de site.

Tot volgend jaar dan maar weer

De BBX 

door Tobias op 5-7-2011 om 10:53

Funny stuff

Naast ruim 160 top boulders hebben we ook een negental fun boulders geschroefd onder het motto conquer l'elefant.Deze boulders worden gemarkeerd door markante grepen van onze vrienden van Mammut. Komt dat zien en uitproberen op de BBX!

Tot morgen

door op 1-7-2011 om 14:36

Van grasveld naar Boulderarena

arenaMet nog een week te gaan voordat BBX12 losbarst hebben zich inmiddels 200 deelnemers aangemeld. Het gaat hard de laatste dagen en we laten maximaal 250 deelnemers toe dus als je je nog wil inschrijven moet je snel zijn.

Bij Bjoeks is het grasveld gisteren omgetoverd tot een ware boulderarena. Met een boel steigerpijp van Klijnstra verhuur hebben we een paar leuke wandjes opgezet. De bekende NKBV blokken flankeren de Deep Water Solo wand van PCM van vorig jaar. Nog een pierebadje eronder en klaar is kees. De foto's van de opbouw vind je hier.

Het slechtste weer van deze zomder hebben we ook gehad dus van nu af aan wordt het alleen nog maar beter. De verwachtingen voor komend weekend zien er goed uit.

Tot 2 juli

De BBX

door op 26-6-2011 om 08:32

International info

Even though this website is mainly in Dutch we do welcome competitors from all over the world. If you want to know something about the BBX it's actually easier to not be able to read dutch since all the info you need is here.

So if you would like to participate in the oldest Dutch bouldering event go to inschrijven or send us an email

 

See you the second of July

BBX

door BBX op 15-6-2011 om 20:08

BBX11

op de kopVoor iedereen die niet meer weet hoe de BBX er vorig jaar ook alweer uit zag hebben we hier nog de links naar de foto's.

foto's van Bjoeks local Camil Tamiola. Check z'n site! 

Op de Flickr van de BBX zijn de foto's van de jeugd en 40+ finale van Albert Maas geplaatst. Hier en daar zitten er ook nog wat kwalificatie shots bij. 

Gropo heeft op hun Facebook ook een album met foto's geplaatst. Impressies van de kwalificaties, BBQ en de finales.

En onze huisfotograaf Freek AKA phreeque heeft ook zijn pics op Flickr gepost. Dit keer de hele BBX. Kwalificaties en ook wat toffe foto's van de spectaculaire heren finale.

Tijdens de kwalificaties heeft Tjarko Meijerhof ook nog een aantal mooie platen geschoten. Check zijn Flickr

door op 20-4-2011 om 22:17

BBX12

Achter de schermen wordt alweer hard gewerkt aan de voorbereidingen voor BBX12. We kunnen alvast verklappen dat de BBX dit jaar plaats zal vinden op 2 en 3 juli. Een mooie start voor een lekkere zomer. Ook dit jaar zal de zaterdag in het teken staan van de wedstrijd en op zondag kan iedereen de boulders die zaterdag niet lukten nog eens proberen. Zaterdagavond is er een mooi feestje in Bjoeks. Genoeg reden dus om dit weekend alvast in je agenda te reserveren. Binnenkort lanceren we de nieuwe website en zal ook de inschrijving voor BBX12 open gaan.

Tot 2 en 3 juli!

BBX

door op 3-3-2011 om 13:18

sponsoren Mad Rock Bjoeks NKBV Gemeente Groningen Wagamama Waterborg Polsar BSE Natuurwinkel Axis NKBV Klijnstra Steigerbouw Raethuys Advocaten